СВЯТКУВАННЯ РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У ХРАМАХ МЛИНІВСЬКОГО БЛАГОЧИННЯ

21 вересня, у день Різдва Пресвятої Богородиці, престольне свято у Млинівському благочинні УПЦ відзначили у трьох храмах округу.

с. СМОРДВА

Урочистості з нагоди престольного свята храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Смордва очолив благочинний округу прот. Андрій Іванейко. Розділити радість празнику прибуло і духовенство благочиння – хтось на богослужіння, а хтось на молебень, звершивши Літургію на своїй парафії.

Цьогорічне свято стало особливим. За словами настоятеля храму прот. Анатолія Синиці, на богослужінні була присутня найбільша кількість людей за його пам’яті. Приємно, що за Божественною Літургією до Святого Причастя приступили багато прихожан, серед яких і діти.

Особливі соборні молитви пролунали за мир в Україні, здоров’я та добробут храмових прихожан, збереження Православної Церкви.

По завершенні Літургії відбувся святковий молебень з хресним ходом навколо храму та читання чотирьох Євангелій. Усіх присутніх окропили свяченою водою.

Згодом зі словом вітання та повчання до людей звернувся отець благочинний. Священик побажав усім присутнім щирої віри, любові та терпіння. У свою чергу настоятель храму прот. Анатолій подякував священному собору та всім присутнім за спільну молитву та побажав заступництва Пресвятої Богородиці.

Завершилося святкування смачною трапезою.

с. ЯРОСЛАВИЧІimage-3

Престольне свято Різдво-Богородичного храму с. Ярославичі в цьому році відбулося без гостей священиків. Вшанувати «малу Пасху» у рідному селі до місцевої церкви прибули мешканці та гості населеного пункту.

Настоятель храму прот. Миколай Боровський звершив святкове богослужіння, під час якого присутні помолилися та попросили у Милосердного Господа всіх необхідних благ для Святої Церкви та Української держави.

По завершенні Божественної Літургії відбувся святковий хресний хід. Незважаючи на відсутність приїжджих священиків, цьогорічний престольний празник став особливим та назавжди запам’ятається місцевим жителям. Адже після закінчення хресної ходи всі присутні вперше відслужили молебень у новозбудованому храмі.

Прот. Миколай привітав усіх зі святом, та побажав всіляких благ від Господа і Богоматері.

с. ВЕЛИКА ГОРОДНИЦЯ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У день свята Різдва Пресвятої Богородиці престольне свято відзначили і прихожани храму с. Велика Городниця. Для участі у святковому богослужінні до місцевої церкви прибули священнослужителі як Млинівського благочиння так і сусідньої Волинської єпархії.

Очолив святкову службу старший священик – настоятель храму прот. Петро Григорчук.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся гість свята прот. Михаїл (с. Воротнів, Волинської єпархії).

По завершенні Божественної Літургії відбувся хресний хід навколо храму. На завершення отець настоятель подякував усім учасникам святкового богослужіння за спільну молитву, та побажав у доброму здоров’ї та мирі дочекатися наступного року.

Приємним доповненням престольних урочистостей стало таїнство вінчання, звершене прот. Петром Григорчуком після завершення служби.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 55

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *