Свято Миколая у кожну хату…

Ні для кого не стане новиною те, що день пам’яті святителя Миколая – особливо шановане свято у нашій державі. Найбільше його люблять дітлахи, адже кожен з нетерпінням очікує ранку 19-го грудня, з надією знайти під подушкою якийсь приємний «миколайчик». Проте тенденції останніх років свідчать, що подарунки отримують не лише діти, а й дорослі. І шукають їх не лише під подушками, а, в першу чергу, у глибині своєї душі.

Для того, щоб радість свята змогли відчути якомога більше людей, молоді прихожани Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка вже другий рік поспіль вирішили донести його до людей, котрі по стану здоров’я тривалий час не можуть відвідувати місцевого храму. Діти, на чолі з настоятелем прот. Василієм Іванейко та художнім керівником акції Оксаною Копач відвідали більше десятка хворих та самотніх вірян парафії.

Коротенький виступ дітей та славнозвісна пісенька Св. Миколаю справили неабияке враження на відвідуваних людей. По завершенні виступів священик кожному вручав просфори, над якими молилися за святковою Божественною Літургією.

Особливістю цьогорічного заходу стало те, що старенькі люди розповідали про святкування дня пам’яти Св. Миколая у їхньому дитинстві. Тож діти мали змогу почути реальні історії кількадесятилітньої давності, та порівняти «миколайчики» різних епох.

Щиро сподіваємось, що реалізована акція принесла у хату та серце кожної відвіданої людини хоч трішки радості, тепла, любові та приємних спогадів. Зрештою, сльози на очах цих людей були яскравим свідченням необхідності подібних заходів у майбутньому житті парафії.

Святителю отче Миколає, моли Бога за нас!!!

прот. Василій Іванейко

Переглядів: 146

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *