Святкове Богослужіння в Онишківцях

22 грудня — день святої праведної Анни — для скита, що в с.Онишківці  Дубенського району, є престольним святом. У цей день до обителі з’їзжаються паломники та духовенство з різних єпархій нашого краю, щоб помолитися разом із сестрами монастиря.

Урочисте Богослужіння розпочалося з читання Акафісту святій праведній Анні. Божественну Літургію очолив намісник Свято-Троїцького Межирицького монастиря архімандрит Феодор (Мельничук) у співслужінні благочинного першого Дубенського округу митрофорного протоієрея Анатолія Богданова, духовенства обителі та священиків-гостей. На запричасному з пастирським словом звернувся отець благочинний, який наголосив на важливості монастирів у нашому житті та спасительних днів Різдвяного посту, привітав ігуменю Михаїлу (Заяць) та сестер із престольним святом.

По закінченню Літургії , після звершення водосвятного молебню, відбулося урочисте підняття накупольного хреста на новобудову величного собору, що будуєтся в обителі. Діти-вихованці недільної школи, що діє при монастирі, привітали гостей святковим духовним концертом.

На завершення урочистостей матушка ігуменя Михаїла подякувала усім присутнім за спільну молитву.

Свята праведна Анно, моли Бога за нас!

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 12

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *