РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Святитель Іоанн Златоуст казав, що скільки б ми не святкували Різдво Христове, якщо Господь не народиться у нашому серці – все буде марним. Я неодноразово міркував над цим висловом. А й справді, що значать ці слова для пересічного християнина? Як може відбутися це містичне Боже народження у людському серці? Все дуже просто. БОГ Є ЛЮБОВ! Тож, якщо у таке величне свято любов зможе переповнити наші серця та торкнутися наших ближніх – це буде найкращим свідченням правильної підготовки та проведення християнського празника.

14. 01. 2019 р. з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського та Острозького, вже шостий рік поспіль активні прихожани Свято-Іоанно-Богословської парафії УПЦ смт. Демидівка зустрічали гостей «РІЗДВЯНОГО БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ» Демидівського району.

Розпочався захід повчальною історією-закликом берегти та примножувати християнські чесноти, та будувати своє життя на засадах любові.

Тропар Різдва та декілька колядок прозвучали з уст хору священиків Млинівського благочиння під керівництвом прот. Олександра Посільського. А одразу після вступного слова настоятеля Демидівської парафії свящ. Василія Іванейка, присутні змогли посміхнутися переглядаючи ініціативний ролик «Різдво очима дитини», котрий висвітлив неординарний погляд малят на свято Христового народження. Сценка «Лялька», у якій взяла участь значна кількість прихожан місцевого храму, змусила зронити сльозу багатьох присутніх у залі.

Але найбільш хвилюючим був виступ юних учасників громадської організації з м. Рівного «Асоціація батьків дітей інвалідів». Діти з різними вадами розвитку (синдром Дауна, аутизм, ДЦП та ін.) виконали веселий новорічний танець. Звичайно, це не були рухи професіоналів, але у них було вкладено стільки старання, бажання і щирості, що ніхто в залі не зміг залишитися байдужим. По-особливому зворушливим був сольний виступ Кирила Кузьміна. Юнак, котрому не давали жодних шансів на нормальне життя, жодної надії на те, що він зможе ходити, величезними стараннями своєї мами і милістю Божою, стоячи на власних ногах, порадував і розчулив усіх своїм чудовим співом.

Традиційним для щорічного благодійного концерту стало вертепне дійство, у якому прийняли участь не тільки дітвора, а й дорослі талановиті прихожани місцевого храму.

Порадували присутніх чудовими колядками приходський хор Свято-Іоанно-Богословської парафії, а також тріо «Дивоцвіт». Не минулось і без щедрувальників. Юні прихожани щедро привітали гостей і учасників не тільки хорошими побажаннями та щедрівками, а ще й посіяли всіх присутніх смачними цукерками.

Радо зустріли на сцені концерту і учасників танцю, який підготували юні таланти приходу під керівництвом Оксани Копач.

Крім того, уже традиційою стала презентація авторських пісень настоятелем Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ селища Демидівка свящ. Василієм Іванейко.

Усі присутні діти також не сумували на концерті, адже до них прибули бажані гості – волонтери з Луцька, які у костюмах свинки Пеппи та фіксиків «зігріли» зал активними рухами під веселу музику.

Головною темою для роздумів стала дивовижна історія про Божий Промисел у житті кожної людини, котру прекрасно продекламувала Марина Гайдучик.

Уже традиційною стала презентація чергової фотовиставки. Цьогоріч на концерт прибули роботи з далекого Кропивницького. Стараннями прот. Іоанна Шемедюка було проведено фотосесію «КРАЇНА ДОБРИХ ЯНГОЛЯТ». На кожній світлині діти з обмеженими можливостями розкривали свій внутрішній світ у образі ангелів, та талановитих дітлахів.

А усі бажаючі по завершенні заходу мали можливість зробити пам’ятне фото у спеціальній фотозоні від дизайн-студії «Royal event agency», на чолі з Іванною Новосад.

На закінчення благодійного концерту до слова був запрошений головний гість заходу – преосвященійший Пимен, єпископ Дубенський. Він щирими словами привітав присутніх з Різдвяними та новорічними святами, подякував організаторам та учасникам за проведений захід. Крім того, владика разом з настоятелем роздали всім присутнім у залі діткам солодкі подарунки від постійного благодійника концерту – митрополита Павла, намісника Києво- Печерської лаври.

На завершення єпископ Пимен вручив фінансову допомогу обраним цьогоріч хворим діткам. Тож спільними зусиллями для сімох нужденних дітлахів вдалося зібрати 20 340 грн. Ще 700 грн допомоги надали присутній у залі жінці-візочнику. Тож загальна сума допомоги склала 21 040 грн. Можливо це не надто великі кошти, але вони зігріті щирістю, любов’ю, милосердям та молитвою. І це – найголовніший подарунок.

РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ Демидівського району вже вшосте пішов у минуле. А організатори заходу сподіваються, що він залишить у душах учасників ті чесноти, які принесуть у життя кожного особисто та нашої держави в цілому, справжній мир, любов та злагоду. І найголовніше – можливо через багато років спогад про добре серце невеликої кількості людей стане відправною точкою для чиєїсь переміни, для спільної благої справи на славу Бога і Його Святої Церкви.

Оксана Іванейко

Переглядів: 622

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *