МЛИНІВЩИНА КОЛЯДУЄ

Цьогорічні Різдвяні свята вже традиційно закликають всіх православних християн Млинівщини до спільної молитви, любові, радості та взаємопідтримки.

Тож не дивно, що кілька парафій благочиння не закриваються у межах власної релігійної громади, а примножують святковий настрій через особливі Різдвяні зустрічі – ВЕЧОРИ КОЛЯДОК.

11 січня Свято-Георгіївський храм с. Довгошиї зібрав на спільну молитву своїх прихожан та гостей парафії. Розділити радість свята до храму прибув хор духовенства Млинівського благочиння. Тож після святкової вечірні присутніх богомольців зачаровували співом коляди: місцевий храмовий хор, хор місцевих вчителів, хор священиків під керівництвом прот. Олександра Посільського. Лунали чудові привітання від дітей воскресної школи парафії. Наостанок всіх присутніх привітав благочинний округу прот. Василій Іванейко. У свою чергу настоятель храму прот. Іоанн Шаправський подякував усім учасникам святкової зустрічі, та побажав у мирі і здоров’ї за рік дочекатися наступних Різдвяних святкувань.

Того ж дня вечір колядок відбувся у Свято-Покровському храмі с. Пітушків. Окрім місцевого храмового хору, та хору духовенства благочиння для присутніх богомольців колядував новоутворений молодіжний парафіяльний хор. Діти воскресної школи підготували чудову театралізовану виставу «Іван Васильові міняє конфесію». Крім виступу з уст дітвори лунали чудові колядки та привітання усім присутнім. На запрошення настоятеля храму прот. Володимира Томашевського благочинний презентував кілька авторських пісень під акомпонемент гітари.

Наостанок благочинний подякував священику та всім учасникам зустрічі за чудово підготовлений захід і побажав постійної Господньої підтримки всім небайдужим прихожанам у справі ствердження Православної віри у серцях всіх жителів села. Прот. Володимир Томашевський від імені релігійної громади висловив слова вдячності кожному, хто долучився до такої необхідної справи, та побажав миру і злагоди всім присутнім.

14 січня, у день пам’яті святителя Василія Великого священики прибули до Свято-Покровського храму с. Золочівка, де спільно з місцевим хором, та сімейним ансамблем настоятеля храму прот. Сергія Михальчука радували колядою місцевих мешканців.

17 січня, у день пам’яті священномученика Олександра Скальського, уродженця с. Ярославичі у місцевому Різдво-Богородичному храмі відбулося святкове богослужіння та вечір колядок. Вже традиційно розділити радість свята прибув хор священиків Млинівського благочиння. По завершенні Божественної Літургії присутні у храмі богомольці мали можливість вислухати велику кількість колядок від місцевого хору та гостей. Благочинний прот. Василій Іванейко, звертаючись до прихожан звернув увагу на складні часи, в яких перебуває Українська Православна Церква, та закликав усіх триматися віри прабатьків, не піддаватися на інформаційні оманливі заклики, та зберігати єдність через свого настоятеля з канонічною Православною Церквою.

Настоятель прот. Миколай Боровський подякував усім за спільне богослужіння, та висловив сподівання, що благодатна Божа допомога захищатиме серця і душі віруючих людей та зберігатиме їх у істині.

Цього ж дня священики-хористи колядою вітали і прихожан Свято-Іоанно-Богословської каплиці с. Ворсин.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 91

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *