ВЕЛИКОДНЯ ЯРМАРКА

Час пролітає невпинно. Ось і на порозі – Пасха Христова. До свята готуються всі: і старенькі, і юні.

У храмі Свято-Іоанно-Богословському храмі УПЦ смт. Демидівка теж проходять підготовчі дні. З благословіння  настоятеля нашого храму протоієрея Василія Іванейко, було проведено ряд  майстер класів, на які міг завітати кожен, хто мав бажання працювати та вчитися. Майстер класи було поділено на три теми.

«Прикраса на Великодній кошик». Дітвора вчилася виготовляти прикраси своїми руками, при чому використовували найрізноманітніші підручні матеріали. Цей майстер клас супроводжувався цікавістю, різноманітністю технік та методів. У ході заняття малеча ставила чимало запитань на церковну тематику, тож майстер клас приніс чимало користі для духовного розвитку учасників. Цей день на довго закарбувався в пам’яті маленьких прихожан, адже він був насичений веселими моментами, спогадами спільно проведеного часу, іграми в перервах.

Наступною сходинкою була підготовка до передсвяткової ярмарки, яка пройшла на території храму у переддень Неділі входу Господнього в Ієрусалим. Тема майстер класу: «Виготовлення стрічок-бантиків на гілочки верби». Маленькі прихожани зробили чимало прикрас для верби, чим змогли порадувати усіх присутніх на богослужінні.

Та найцікавішим виявився заключний майстер клас. Тема заходу: «Виготовлення Пасхальних сувенірів». Навчалися дітки виготовляти прикраси для Пасхального куліча, змогли зробити велике яйце-сувенір, також майстрували пасхальні дерева. У процесі навчання юні парафіяни використовували таку цікаву техніку, як  «Декупаж». Найменші прихожани змогли власноруч виготовити Пасхальні листівки з привітаннями. Саме цей майстер клас тривав найдовше,  бо дітям було надзвичайно цікаво, вони з захопленням старалися виконувати все, що їм було запропоновано.

Ярмарка пройшла «на ура». Весь товар вироблений дитячими руками був проданий. На здивування дорослих все було виготовлено акуратно і мало торговий вигляд, тому розпродалось усе, що і порадувало діток. Зароблені кошти вирішили витратити на дитяче дозвілля у період світлого тижня.

Робота з дітьми приносить безмежну радість. Щирий дитячий погляд приносить любов у серце. Правдиве дитяче слово приносить віру у Бога. Саме тому, займайтесь з дітьми, творіть з ними, а вони вам віддячать радістю, любов’ю і вірою у краще майбутнє.

Велика подяка Марії Леус за матеріали, які були надані для проведення майстер класу, та Андрію Леус за матеріали, які були роздруковані на принтері на безоплатній основі. Нехай Вам Господь надає сили, терпіння, любов і повертає все в стократному розмірі.

Оксана Копач

Прихожани Свято-Іоанно Богословської парафії приносять щирі слова вдячності організатору всіх майстер класів – Оксані Копач. Нехай Милосердний Господь вертає їй затрачені сили та здоров’я, а результати принесуть справжню духовну радість.

Переглядів: 113

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *