ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО ХРАМУ прп. СЕРАФИМА САРОВСЬКОГО

1 серпня престольне свято урочисто відзначила православна парафія преподобного Серафима Саровського смт. Млинів.

Урочисте всенічне бдіння напередодні празника очолив вікарій Рівненської єпархії Преосвященніший Пимен, єпископ Дубенський. Перед входом у храм дорогого гостя зустрічали діти-прихожани, та настоятель прот. Олександр Посільський. Єпископ очолив літію та полієлей і помазав присутніх богомольців освяченим єлеєм.

Божественну Літургію у сам день свята очолив благочинний Млинівського округу прот. Василій Іванейко у співслужінні Дубенських благочинних прот. Миколая Кириченка та прот. Сергія Новосада, настоятеля храму і прибулого духовенства.

За богослужінням підносилися особливі молитви за мир в Україні та Православній Церкві, та за подолання хвороби короновірусу.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся благочинний першого Дубенського округу прот. Миколай Кириченко.

По завершенні Літургії відбулася хресна хода навколо храму із прочитанням Євангелія та окропленням присутніх свяченою водою.

У вітальному слові благочинний прот. Василій Іванейко висловив слова вдячності о. Олександру Посільському та всім присутнім за понесені труди по благоустрою храму, та закликав примножувати у собі духовні плоди віри, наслідуючи приклад прп. Серафима Саровського.

Настоятель храму подякував прибулому духовенству, хористам, благодійникам та всім присутнім за спільну молитву та понесені труди по благоустрою і підготовці до святкування престольного празника.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 56

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *