“ШКОЛА ПАЛАМАРІВ”

З благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського та Острозького у період з 16 по 18 серпня 20212 року у межах Млинівського благочиння УПЦ відбувся особливий місіонерський захід для юнаків – «ШКОЛА ПАЛАМАРІВ». Даний табір вже традиційно організовується та проводиться силами духовенства округу.

Як і у попередні роки захід зібрав майже 30 хлопців віком від 8 до 15 років на спортивній базі у смт. Млинів. У цьому чудовому місці на березі річки Іква є можливість і розселитися для проживання, і проводити активний та корисний відпочинок.

Кожен день розпочинався та завершувався спільною молитвою. А у вівторок всі без виключення молилися за спільною Божественною Літургією у Свято-Вознесенському жіночому монастирі смт. Млинів. За богослужінням юні паламарі мали можливість проявити та вдосконалити навики допомоги священику в Алтарі.

Невід’ємною частиною «ШКОЛИ ПАЛАМАРІВ» являється спілкування зі священиком. Тож протягом трьох днів духовенство розкривало для учасників цікаві теми: «Іконошанування», «Зміст та символізм Літургії», «Таїнства Православної Церкви», «Празники та пости: історія і значення».

Особливим заняттям для хлопців став цьогорічний майстер-клас. Протягом двох днів юнаки власноруч виготовляли ікони. На перших погляд – все просто. Та насправді – це справа, яка вимагала від кожного особливого благоговіння та уваги. Адже кожен особисто готував дошку, наклеював саме зображення ікони, фарбував, обробляв кракелюром і т. д.

У якості дозвілля діти мали можливість грати у спортивні ігри, кататися на катамаранах. По-особливому цікавою та активною стала поїздка у м. Рівне. В розважальному центрі дітвора досхочу каталася та роликових ковзанах, каталися на автодромі, грали у різноманітні ігри.

Важливою стала і зустріч із вікарієм Рівненської єпархії – Преосвященнішим єпископом Дубенським Пименом. У Свято-Георгієвському подвор’ї м. Рівне хлопці скуштували монастирську трапезу та вислухали настанови владики.

На завершення «ШКОЛИ ПАЛАМАРІВ» кожен учасник на молитовну згадку отримав у подарунок від ігумені Михаїли (Заєць) церковний календар, книгу «Острів благодаті», та шоколадку. А у якості подарунка до Дня Народження паламар Ілля Гречанюк отримав ікону Святителя Миколая.

Сподіваємось, що юнаки, провівши три дні у колі духовенства та друзів, здобули нові цікаві знання, які послужать їм в укріплення віри, та спонукатимуть більш сумлінно виконувати свої храмові обов’язки.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

P.S: висловлюємо щиру подяку задіяному духовенству, ігумені Михаїлі з сестрами, Левицькому Дмитру Валерійовичу за можливість розміщення на території спортивної бази, Бібі Андрію Васильовичу за фінансову підтримку заходу, Вікторії Матвійчук (мережа «Галя Балувана») за допомогу напівфабрикатами, кухаркам за смачну та поживну їжу, та всім, хто долучився до організації і проведення табору.

Переглядів: 249

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *