ПЕРШИЙ ДИТЯЧИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ ТАБІР смт. ДЕМИДІВКА

Ось нарешті настало таке очікуване дітьми літо. Продзвенів останній дзвоник, а це означає, що в молодого покоління буде дуже багато вільного часу. Цей фактор радісний та, водночас, тривожний, адже приховує багато ризиків сучасності. Всім відомо, що нічим не зайнята людина може піддатися впливу найрізноманітніших негативних факторів, що з часом виливається у великі негаразди. По-особливому цей вплив помітний на дітях – їх поведінка, почуття, мова, віра, відношення до рідних та просто оточуючих, зазвичай, формуються у площині далекій від духовності, що з часом може призвести до непоправних наслідків.

Розуміння важливості виховання дітей згідно з християнськими чеснотами стало відправною точкою для проведення ПЕРШОГО ДИТЯЧОГО ПРАВОСЛАВНОГО ТАБОРУ для прихожан Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка.

Захід відбувся з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського та Острозького, та тривав 3 дні 14-16 червня 2016 р.

Для того, щоб табір був абсолютно безкоштовним для учасників, настоятель храму звернувся до високопреосвященнішого Олександра, митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського, котрий першим відгукнувся фінансово підтримати подібний захід. Згодом посильну допомогу надав уповноважений представник Блаженнішого Митрополита Киівського і всієї України Онуфрія з питань врегулювання міжконфесійних конфліктів у Рівненській єпархії УПЦ прот. Віктор Земляний. Також захід підтримали небайдужі прихожани храму – Сергій Цимбалюк, Павло Ярмолюк, Леся Грушевська. Були і багато інших людей, котрі проявляли свою підтримку різними способами – хтось транспортом, хтось продуктами, хтось участю в проведенні.

Для реалізації задуму було орендовано приміщення санаторію «Хрінники». Прекрасне місце для відпочинку та роботи: тут і красиві кімнати, і ліс, і водойма, і все що необхідно для подібних проектів.

Як і годиться, перед початком благої справи у Свято-Іоанно-Богословському храмі було відслужено молебень, під час якого всіх учасників благословили і окропили святою водою. А далі – виїзд у санаторій та розселення.

Програма табору була досить насиченою. Але організатори пам’ятали про головне – даний відпочинок повинен бути корисним. Тому особливу увагу було приділено спільній молитві, духовним бесідам, брейн-рингу, під час якого всі учасники могли перевірити здобуті знання. Для легшого сприйняття інформації, два дні заходу були тематичними: «Десять заповідей. Історія та важливість у сучасному світі», «Храм – дім Божий, місце особливої присутності Бога».

Цікавою для учасників стала станційна гра. Команди з особливою завзятістю по карті шукали необхідні станції, та, проходячи завдання, заробляли бали для перемоги.

Враховуючи ситуацію в державі, не могли оминути тему військового конфлікту на сході України. Для підтримки солдатів-земляків дітвора намалювала красиві малюнки, котрі буде презентовано в Райдержадміністрації для подальшої передачі військовим.

Ще однією корисною темою табору став майстер-клас з виготовлення іграшок. Його провела Марія Ярема. Діти з тирси та панчіх робили красивих ведмедиків. Слід зауважити, що кожен мав можливість проявити свою фантазію і по-особливому прикрасити власноруч виготовлену іграшку.

Для того, щоб кожен учасник міг розкрити свої таланти був проведений конкурс «Містер та міс табору». Під час гри довелося і поспівати і потанцювати, і проявити акторське мистецтво та багато іншого.

Третій день табору був проведений у подорожі. Всі учасники поїхали на екскурсію до Луцького замку, де пізнали таємниці історії нашого краю. Діти були вражені величчю споруди, та із захватом роздивлялися запропоновані експозиції. Крім замку учасники відвідали і будинок скульптора у Луцьку.

Приємною частиною екскурсії стало відвідання торгово-розважального центру. Тут всі дружно грали у боулінг, смакували смачну піцу, каталися на роликах. Одним словом цікаво та насичено проводили вільний час.

Три дні ПЕРШОГО ПРАВОСЛАВНОГО ТАБОРУ ДЛЯ ДІТЕЙ підійшли до свого завершення. Захід, як і починався, так і завершився у Свято-Іоанно-Богословському храмі. Тільки тепер там лунали молитви подячного молебню за звершення доброї справи. А також всі учасники отримали пам’ятні подарунки – чашку з фотографіями табору. Тож організаторам заходу залишається сподіватись на те, що окрім насиченої та цікавої програми, діти залишать у своїх серцях ті зерна істини та любові, котрі протягом 3-х днів їм намагалися донести дорослі.

А від себе особисто можу додати лише те, що з нетерпінням буду чекати наступного року, щоб за підтримки добрих, небайдужих людей знову мати можливість проводити місіонерську роботу серед підростаючого покоління.

прот. Василій Іванейко

настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму

Переглядів: 124

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *