У МЛИНІВСЬКОМУ БЛАГОЧИННІ ВІДБУЛАСЯ “ШКОЛА ПАЛАМАРІВ”

Протягом літа духовенство та молодь Млинівського благочиння провели та взяли участь у багатьох місіонерсько-просвітницьких заходах. Завершальним проектом літніх канікул стала «ШКОЛА ПАЛАМАРІВ» – дводенний табір для хлопців, котрі допомагають священикам під час богослужінь.

Даний захід відбувся з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського і Острозького. Табір  зібрав 30 дітей з Млинівського округу та проводився 29-30 серпня 2018 р. Відправною точкою стало святкове соборне богослужіння у Свято-Вознесенському монастирі смт. Млинів з нагоди вшанування Нерукотворного Образу Спасителя і відзначення 15-ї річниці утворення обителі. Всі юнаки прибули на Божественну Літургію, а по її завершенні мали можливість поласувати монастирською трапезою.

Далі – перехід та розселення на спортивній базі водного відпочинку, коротка лінійка, знайомство з правилами перебування у «школі», розгляд розпорядку дня, та презентація цілі зібрання і запланованої роботи.

Протягом першого дня діти мали можливість почути аж 3 важливі теми, кожна з яких передбачала практичне заняття. Зокрема, прослухавши тему «Облачення церковно-священнослужителів. Богослужбові нагороди» учасники мали навчитися правильно складати облачення священика та диякона (паламаря). Тема «Церковна утвар: Євхаристична та требна» у якості практичного заняття передбачала набуття навиків правильного догляду за храмовими лампадами: як мити, чистити, запалювати дані світильники так, щоб вони були у належному чистому вигляді. Після розгляду теми «Літургія: частини богослужіння та символічне значення основних священнодій» хлопці набували практичного досвіду поведінки в алтарі, вчилися правильно виносити підсвічники, подавати кадило, тримати плат.

30 серпня всі учасники табору брали безпосередню участь у богослужінні, під час якого мали можливість продемонструвати та удосконалити свої навики.

Також було проведено майстер-клас по чищенню кадила. Умовою прибуття у табір було привезення з собою храмового кадила, котре учасники потім начищали у ході спеціального заняття.

Звичайно, не обійшлося і без дозвілля. На території табору дітвора мала постійну можливість займатися спортом, скакати на батуті, плавати на катамаранах. Зокрема було організовано і футбольний матч: священики проти молоді. Приємним стало і спілкування біля вечірнього багаття.

Важливе місце зайняв підсумковий іспит. Кожен учасник «ШКОЛИ ПАЛАМАРІВ» перед комісією священиків відповідав на запитання, котрі розглядалися у програмних бесідах. Згідно з відповідями було обрано найкращих паламарів благочиння, котрі отримали пам’ятні дипломи-відзнаки та заохочення у вигляді участі у Архієрейському богослужінні при найближчому приїзді владики на терени Млинівського округу.

Два дні «ШКОЛИ ПАЛАМАРІВ» промайнули якось дуже швидко. організатори сподіваються, що за цей час вдалося познайомити та згуртувати зовсім різних дітей, подарувати їм трішки радісних та приємних емоцій і, найголовніше, збагатити їхні теоретичні та практичні знання як паламарів Православної Церкви.

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ: ГОЛОВІ МЛИНІВСЬКОЇ ОТГ ДМИТРУ ЛЕВИЦЬКОМУ за надану можливість провести захід на базі водного відпочинку, та катамарани; СВЯЩЕНИКАМ: благочинному прот. ВАСИЛІЮ ІВАНЕЙКО, голові молодіжного відділу свящ. ПЕТРУ НАБОЧУКУ, його заміснику прот. ВОЛОДИМИРУ ТОМАШЕВСЬКОМУ, голові відділу недільних шкіл та катехізації свящ. ОЛЕКСАНДРУ ЯЩУКУ, прот. АНАТОЛІЮ СИНИЦІ, прот. РОСТИСЛАВУ ГОЛУБОВСЬКОМУ, прот. МИКОЛАЮ БОРОВСЬКОМУ, свящ. АНДРІЮ МУЛЯРУ, свящ. ВІТАЛІЮ ВЕЛИЧКУ, ігумені МИХАЇЛІ, монахині ЄРМІОНІЇ ТА СЕСТРАМ ОБИТЕЛІ, МАТУШКАМ ТА ВСІМ, ХТО ДОЛУЧИВСЯ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ «ШКОЛИ ПАЛАМАРІВ».

ХАЙ ГОСПОДЬ НАГОРОДИТЬ ВАС СВОЇМИ ЩЕДРОТАМИ НА МНОГІЇ ЛІТА!!!

Прес-служба Млниівського благочиння УПЦ

Переглядів: 505

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *